Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

Contemporary İstanbul Rüzgar Gibi Geçti. 13-16 Kasım

By 11:56 ,



Bedri Baykam

Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary İstanbul sayesinde bu hafta tam anlamıyla sanata doyduk. 1 haftadır hastalıktan kırılsam da kendimi biraz iyi hissettiğim anda ben de herkes gibi kendimi İstanbul Kongre Merkezi'ne attım.
Dün sona eren, Türkiye'nin uluslararası en geniş çağdaş sanat fuarı olan "9. Contemporary Istanbul'a ziyaretçi akını vardı. 77 bin sanatsever bu görkemli fuarı kaçırmadı. Böyle bir kalabalıkla karşılaşmak beni de mutlu etti açıkçası. 

Fuara 23 ülkeden, 520 sanatçı, 108 çağdaş sanat galerisi katılırken, 340'ı Contemporary Istanbul tarafından davet edilen bine yakın yabancı koleksiyoner, profesyonel, akademisyen ve 8 ayrı uluslararası müze grubu da fuarı ziyaret etti. Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümünde ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat projeleri, iç mekan mapping projeleri, hologram işleri ve video sanatı özel bir seçki ile sergilendi. 

17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda, toplam değeri 190 milyon lirayı bulan eserler yer aldı. Jaume Plensa'nın 230 bin avro değerindeki "Sanna's Dream" adlı heykeli, Ergin İnan'ın 180 bin dolar değerindeki "Öte Dünya Kapıları" adlı eseri, Alex Katz'ın 62 bin avro değerindeki "Red Hat Sunrise" ve Yayoi Kusama'nın 70 bin avro değerindeki "Dots Obsession" tablosu satılan önde gelen eserler arasında yer aldı.

Fuar alanı çok geniş olduğundan 1 günde tamamını bitirmek biraz güç. Ama kısıtlı gün olduğundan mümkün olduğunca vakti iyi değerlendirerek gezmeye çalıştım. Genel anlamda çok yaratıcı ve keyifliydi, konuşmalar vizyon açıcıydı. Böyle organizasyonların bir diğer güzel tarafı da birçok sanatçı ve sanatseverle keyifli sohbetler edebilmek.
Volkan Aslan, Dear Ugly Future.
Boris Kazakov, Doktorlar ve İzbecikler. Tahtayı yakarak işleme sanatı.
Gönül ister ki fuarda yer alan bütün eserleri tek tek fotoğraflayıp buradan yayınlayabilseydim, tabi mümkün olmadığından ben de en beğendiğim, keyif aldığım, yaratıcı bulduğum ve anlamlar yüklediğim birkaç eseri paylaşmak istedim. Fırsat bulamayıp ya da şehir dışında olup gezemeyen ve yeniden gezmiş kadar olmak isteyen herkes için benim seçtiklerim böyle..
Saskia Pintelon, Give Me A Reason To Live.

Nathan Vincent, Yarn Stuffing.

Fabrizio Corneli.

Ardan Özmenoğlu, Kopuşlar. 

Alev Ermiş Mavitan, Dokunmadan El Öpmeler ve Altın Kare El Öpmeler.

Catalano, 19-Babouohan. Bronz.

Emre Senan, Sanat Konserveleri.

Joana Kohen, 

Bahar Oganer, Secret Identities.

Seon Ghi Bank 

Atilla Galip Pınar, Domuz.

Fırat Neziroğlu, Make Me Beautiful/Change Your Colur ve Latitudinarian. El dokuması misina


Kaynak: 
http://contemporaryistanbul.com/tr.htm
http://www.sabah.com.tr/yazarlar/kadak/2014/11/15/acilisina-14-bin-kisinin-akin-ettigi-contemporary-istanbulda-neler-oluyor

#contemporary #contemporaryistanbul #istanbul #artanddesign

You Might Also Like

0 yorum