Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

Bi kahve? Brew Lab

By 13:29 , ,




Bir İzmirli ve sonradan İstanbullu olarak, İstanbul'da yaşamanın belki de en güzel yanı, her gün yeni keşifler yapabiliyor olmak. Şehrin neredeyse tamamını karış karış bilsek de bazen şehirin sokakları bize güzel süprizler yapıp şaşırtabiliyor. 

Tophane'den İstiklal'e çıkan o dimdik ve up uzun Boğazkesen Caddesiyle hemen devamındaki Yeni Çarşı Caddesi ilk bakışta göz korkutucu olsa da aslında, buralar keşfedilmeyi bekleyen gizli kalmış birçok güzellikle dolu. Sağlı sollu bir sürü güzel dükkanlar, restoranlar ve kafeler var.
Biz de geçenlerde yine bir keşif gününde, gözümüzü karartıp bu dik yokuştan İstiklal'e çıkalım dedik ve Brew Lab'i keşfettik. Tabi hemen sokağa yayılan muhteşem kahve kokusuyla büyülenip içeri daldık.  

Coffee Brew Lab'in head baristası 2011 Türkiye Barista, 2012 ve 2013 Türkiye Latte Art Şampiyonu, 2015 Türkiye Barista Şampiyonu ve son olarak da Time Out İstanbul'un 14. Yeme İçme Ödülleri'nde İstanbul'un En İyi Baristası seçilen Özkan Yetik. Özkan Yetik birbirinden yaratıcı latte art sunumlarını ve lab menüsünde yer alan demleme yöntemlerini kullanarak nefis kahveler hazırlıyor.
Mana Yıldız Tasarımı Bardaklar

Tasarımına bayıldığım, kahve bardakları, altlıkları ve pasta tabakları gibi tüm sunum malzemeleri Mana Yıldız, mekanın dekorasyonu On3On7 tarafından hayata geçirilmiş.

Brew Lab'de hangi kahve demleme yöntemi bana göre derseniz? Ben hala Latte'ciyim. Hiç vazgeçmedim, vezgeçemeyeceğim sanırım. Ama farklı şeyler denemeyi sevenlerdenseniz Cold Drip, Syphon, V60 ve Aeropress demleme yöntemlerini deneyimleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun! :)

Cold Drip: Soğuk su ile uzun süre demlenerek yapılıyor.
Hafif gövdeli, kompleks ama yumuşak, asiditesi düşük bir kahve elde edilir.

Syphon: Bez filtre ile demlenen tek kahve demleme yöntemidir.
Berrak, içimi hoş, güçlü ve aromalı bir kahve elde edilir.
         
                                                                                          #kahve #brewlab #beyoglu #brewlabbeyoglu 
                                                                                          #ozkanyetik #thirdwavecoffeeshop #istanbul 

You Might Also Like

1 yorum

  1. Her biri alanında uzman, mesleğinin etik değerlerine saygılı, danışanlarının sağlıklı ve güvenli şekilde kilo vermesini sağlayan diyet uzmanı ve diyetisyenler ile birlikte kişiye özel beslenme danışmanlığı ve diyetisyen hizmetleri.

    YanıtlaSil