Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

MEIS (KASTELLORIZO) ADASI

By 11:51 , , ,


Meis (Kızılhisar, Kastellorizo, Megisti) Adası; 1991 yılında İtalyan "Mediterraneo" isimli filmin burada çekilmesi ve filmin "Yabancı Dilde En İyi Film" Akademi Ödülü'nü kazanmasıyla dünyaca tanınan bir ada haline gelir.


Geçmişin görkemli ve önemli, şimdinin de 400 nüfuslu, Yunanistan'ın en küçük adalarından biri olan Meis, Kaş/Antalya’ya sadece 2.1 km uzaklıkta, feribot yolculuğu 20 dk sürüyor. Turkcell çekiyor, halk az da olsa Türkçe biliyor ve hesabı TL ile ödeyebiliyorsunuz. 

Meis, Rodos'a bağlı ve 118 km uzağında. Feribot ve havayoluyla bağlantısı var. Hem bu sebeple hem de Kaş’a olan bu denli yakınlığı sebebiyle yıllardır göçmen/mültecilerin kaçmak için en çok tercih ettiği adalardan biri. 

OOTD: Elbise:Vakkorama, Gözlük:RayBan,
Terlik:Birkenstock, Çanta:Botkier


Adada en önemli uğraş sünger avcılığıyla birlikte az miktarda da üzüm ve zeytin yetiştiriciliği. Büyük geçim kaynağı ise, tabi ki turizm. Adadaki tek yerleşim yeri de doğu kıyısı yani Kastellorizo (Megisti) köyü. 


Başta dediğim gibi Meis çok küçük bir ada, bu sebeple çoğu tatilciler buraya günübirlik seyahati tercih ediyor. Adada fazla otel seçeneği olmadığından konaklama ücretleri de diğer Yunan adalarına göre biraz daha pahalı. 


Sakinliği ve sıcaklığıyla bizi kalbimizden vuran Meis'de, 2 gece 3 gün kalmayı tercih ettik. Sessiz ve sakin, tam bir dinlence tatili oldu. Huzura doyduk. booking.com dan bulup yer ayırttığımız Poseidon; yeterli kahvaltısı, şahane manzarası ve her biri özenle dekore edilmiş odalarıyla en güzel otellerdendi. 


MEIS ADASI'NDA NELER YAPILIR?

OOTD: Elbise: H&M, Bikini:Accessorize, Terlik: Crocs
LİMANİ (MEIS LİMANI)
Öncelikle bol bol yüzülür :) Meis U şeklinde bir liman ve heryerinden denize atlamak mümkün. Su hep temiz ve berrak. Poseidon’un kendi şezlongları olduğundan biz ilk gün “U” limanın “Mesigti Otel” tarafından girdik, ama feribotun yanaştığı tarafta, en uçta Osmanlı Cami var. Onun önünde de beach bar ve şezlonglar yer alıyor. Burası da yüzmek için güzel bir alternatif. Limanı boydan boya yürümek max. 1,7 km. Ama adada herşey görsel olarak çok estetik ve güzel göründüğünden 20 dakikalık yolu 1 saatte anca yürüyorsunuz.


RESTORANLAR

Adada Meis Limanı boyunca sıra sıra denize karşı bir sürü küçük küçük restoran var. Akşamüstü oldu mu herbiri tek tek özenle masaları hazırlayıp, 16:00 feribotuyla dönmemiş olan tatilcileri beklemeye başlıyorlar. Tüm restoranlarda masalar denizin kenarında, sade, temiz ve özenli; yemekler taze ve lezzetli.


Biz, 2 gece 3 gün kalınca tabi, akşam-gündüz derken birçok restoranı deneme fırsatımız oldu. Önceden gelen arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler üzerine benim de favorilerim; Lazarakis, Alexandra's, Athena, St. George Beach Restoran. 

Athena'nın "jumbo karides"leri                              St. George'un "çıtır karides" ve "nohut köftesi"
Lazarakis’de “ahtapot ızgara”, 
Alexandra’s da “kalamar dolma”












DENİZ, KUM, GÜNEŞ
Meis’e gelince mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri kesinlikle Mavi Mağara(Blue Cave). Mağaraya ulaşım küçük teknelerle sağlanıyor, tekneler 5-6 kişilik ve kişi başı ücret 10€.  Ne kadar erken yola çıkarsanız, yüzme şansı o kadar artıyor.  Bu sebeple de kaptan Antonis ile Mavi Mağara’ya doğru yolculuğumuz saat sabah 10:00’da bizi teknede bekleyen 4 kişiyle birlikte başladı. Kısa süren bir yolculuktan sonra Mavi Mağara'ya ulaştık. Denizden bakıldığında çok dar bir girişi olan bir mağaraya tekneyle girmedik, Antonis bizi girişte bekledi. 

İçerisi büyüleyici bir yer. Deniz mavi değil, lacivert değil fosforlu ışıl ışıl parlayan bir mavilikte ve ummadığımız bir derinlikle. Mağaranın içerideki tavan yükseliği de girişin aksine çok yüksek. Tam bir görsel şölen, fantastik bir filmde kahraman gibi hissediyor insan kendini. 
Mavi Mağara Girişi

AYA YORGİ & ST. GEORGE BEACH


Aya Yorgi Meis’in kıyısında minicik bir ada, 5 dk’da Meis Limana ulaşabiliyorsunuz. Mavi Mağara sonrası isteyenleri kaptanlar buraya bırakıyor, geri dönmek istediğiniz saatte de geri alıyorlar. Şezlong ve şemsiye iki kişi için 6 Euro. İsterseniz 1 saat oturun, isterseniz tüm gün yatın, farketmiyor. Deniz pırıl pırıl, ama sığ. Kumsal yok, yer yer kayalık yer yer yosun ve kum akvaryum gibi bir deniz. Sıcaklığı tam tadında ne soğuk ne sıcak şurup gibi derler ya aynen öyle işte. Tesis, "Yabancı Damat" modelinde evlilikleri olan genç bir çift tarafından işletiliyor. Yemekler harika; çıtır mini karides, kalamar ve nohut köftesi. Siparişte özellikle nohut köftesi atlanmamalı, ilginç ve güzel bir lezzet. 

SOKAKLAR

Adanın çarşısı zengin değil. Alışveriş için birkaç butik, hediyelik eşya dükkanı ve bir iki market var. Ama göz atmakta fayda var, değişik şeyler bulunabilir. Ara sokaklar çok güzel, tablo gibi; küçük ve sevimli evler, pansiyonlar, butik oteller göreceksiniz. Sokaklara dalın-çıkın-keşfedin, fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız, büyüleneceksiniz. 
Meis ara sokaklar

CASTEL ROSSO (KIRMIZI KALE)

Kaleden Meis Limanı


“Kastellorizo” (Castel Rosso ya da Kırmızı Kale) ismi; hem Meis Adası’na hem de kaleye eski kaleden kalan taşlar gün batımında kırmızı göründüğü için verilmiş. Bugünki kale, 14.yy’da haçlı seferlerinden sonra kurulan savaşçı rahip tarikatı "Saint Jean Şövalyeleri" tarafından M.Ö.4. Y.Y.’ dan kalan eski kale kalıntıları üzerine yapılmış ve kullanılmış. 





MANDRAKİ LİMANI

Meis’in girişindeki ana liman olan Limani dışında bir de daha çok balıkçıların kullandığı bir ikinci liman var; Mandraki Limanı. Denizin pek güzel olduğu söylenemez, yer yer kayalık ve yosunlu ama buradan da girenler, sahilde keyif yapanlar var.  Yine ara sokalarda turlayıp, kalenin oradan limanı seyredebilirsiniz. 
OOTD: Etek: H&M, T-shirt: Mango, Terlik: Birkenstock
İnsanın Meis’e doyması mümkün değilmiş gibi geliyor, resmen mest olduk. Artık Kaş’a her gelişte Meis’e de uğramak şart oldu.

Seneye yine görüşmek üzere Meis!


                                                         Daha fazla fotoğraf için instagram : @ilgnnrn ve @brzyemekbrztasarim

                         #fashion #style #fisheye #iphone6s #photography #gezi #seyahat #tatil #kesif #Avrupa #Yunanistan #Meis #Yunan #adalar

You Might Also Like

9 yorum

  1. Mitsubishi klima yetkili satış ve servis merkezi, klima modelleri, satış koşulları, bakım, onarım, yedek parça ve aksesuar hizmetleri.
    http://www.mitsubishiklimabayii.com/
    #mitsubishiklima #mitsubishiklimalar #mitsubishiklimafiyatları

    YanıtlaSil
  2. Mutfak Klimaları – En Çok Tavsiye Edilen Klima Modelleri
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/mutfak-klimalari/
    #mutfakklimaları #mutfakklimamodelleri #mutfakiçinklimalar

    YanıtlaSil
  3. Büyükadada Serpme Kahvaltı Keyfi!

    Büyükada kahvaltı mekanları, taptaze ada lezzetlerini tatmanız için sizleri bekliyor. Tarihi fırınları, sahildeki mekanları ve ünlü pastaneleri ile Büyükada’da kahvaltı yapmak ayrıcalığa dönüşüyor.

    Büyükada kahvaltı yerleri, adanın en güzel noktalarında bulunurken sizlere adada yetiştirilen taze domatesleri, salatalıkları, biberleri ile ev yapımı meyve reçelleri, sıcak ekmekleri, kaymakları ve balları tatma imkanı sunuyor. Ayrıca Büyükada otelleri de konaklama imkanları dahilinde sizlere ada kahvaltısı hazırlıyor. Sahilde ve Büyükada içlerinde yer alan otel restoranları ve Büyükada kahvaltı mekanları serpme kahvaltıları sizler için hazırlıyor.

    Masmavi deniz ve yemyeşil ağaçlarla tam bir cennet görünümünde olan adada İstanbul manzarasına karşı ada kahvaltısı yapmak isterseniz rotanızı adaya çevirmelisiniz. Büyükada kahvaltı yerleri sizi bekliyor…

    YanıtlaSil
  4. Ömer Polat Diş Kliniği – Ortodonti Tedavisi Estetik Diş Hekimliği
    Ömer Polat Diş Kliniği, çocuk ve yetişkin ortodonti tedavisi, gülüş tasarımı ve diş beyazlatma, estetik diş hekimliği ile implant ve kanal, dişeti hastalıkları tedavileri.
    http://www.omerpolatdisklinigi.com/

    YanıtlaSil
  5. Bale Akademi Türkiye’nin en çok tercih edilen bale kursu, Mini Bale, Klasik Bale, Yetişkinler İçin Bale, Konservatuara Hazırlık Eğitimi uluslararası eğitim standardı, öğrenme garantisi.
    http://www.omerpolatdisklinigi.com
    #balekursu #balekursları #baleeğitimi

    YanıtlaSil
  6. Tango Kursu-Türkiye’nin En İyi Tango Dans Kursu Dans Akademi
    http://www.danskursu.com.tr/dans-egitimleri/tango-dans-kursu/
    #tangokursu #tangokursları #tango #tangodansı

    YanıtlaSil
  7. Mitsubishi klima satış ve servis merkezleri, inverter, duvar, kanallı, kaset, vrf, salon, yer tavan ve multi tip klimalara ev ve ofisleriniz için uygun fiyata keşif, satış, montaj, bakım ve onarım hizmetleri.

    En iyi mitsubishi klima modellerini görmek için linke tıklayın.

    YanıtlaSil


  8. Samsung VRF Klima – En İyi Fiyat Garantisi Keşif Satış Montaj Servis

    Aynı gün keşif, bakım ve onarım desteği, istenilen günde teslim ve montaj hizmeti.
    Buradan Mitsubishi VRF Klima modellerine bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel ve ufuk açıcı bir deneyim olmuş. Özellikle ada kıyılarına ve yemeklerine bayıldım, emeğinize sağlık. Sizleri diyet ve sağlıklı yaşam merkezimiz olan Diyet Uzmanı web sitemize de bekleriz. Sevgilerimle!

    https://www.diyetuzmani.com.tr

    #diyetisyen #diyetisyenler #diyetuzmanı #beslenmedanışmanı #türkiyenineniyidiyetisyenleri #türkiyenineniyidiyetisyeni

    YanıtlaSil