Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

Samos: Adaların En Samimisi, En Naifi.

By 06:08 , ,


Birkaç hafta önce yine komşuyu ziyaretteydik. Bu seferki tercihimiz Samos oldu. Samos Yunan adalarının içinde bana göre en samimisi, en naifi. 

Samos'a feribot yolculuğu, Kos, Sakız ve Midilli'den biraz daha fazla sürüyor. Sabah 9.00' da kalkması gereken feribot genelikle biraz geç kalkıyor ve bu sebeple 11.30-12.00' ye doğru adaya giriyor. Yaklaşık iki saatlik feribot yolculuğunda hangi albümü dinledik? 
Pink Martini, Get Happy.

Vathi

Vathi, Samos'un başkenti ve en büyük kasabası. Sahil boyunca, denize karşı yan yana sıralanmış kafe, restoran ve dükkanlarıyla oldukça hareketli ama tabi ki diğer popüler Yunan adaları gibi kalabalık ve keşmekeş değil. Sanırım bu adanın en sevdiğim tarafı bu oldu. 

Ayrıca adanın en önemli tarihi iki müzesinden bir tanesi Vathi'de diğeri de Mytilini Köyünde. Antik tarihi eserlerin sergilendiği Vathi Arkeoloji Müzesi'nde yer alan 4.5 metre boyundaki dünyaca ünlü dev antik Yunan heykeli Kouros ilgi çekici.

Otelimiz,  Vathi merkezde Mirini Hotel. Limana yürüyerek 15 dk, Gagkou Plajı'nın hemen yanında, odalarının manzarası nefis ve fiyatı makul, otantik bir otel. Sahipleri güler yüzlü ve hoşsohbet, kahvaltısı yeterli hatta Türk Çayı (Çaykur Rize:) bile var.
Mirini Hotel Vathy
Gagkou Plajı, Samos'ta merkeze en yakın, en büyük ve en temiz plajlardan biri olduğundan çok popüler. Plajda şezlong ve şemsiye sahibi olabilmek için erkenden gitmek gerek. 
Gakgou Plajı
Gakgou Plajı. Çanta: Basmatik, Şapka: Accessorize
Akşam yemeğimizi sahil boyunca sıralanmış restoranlardan birinde yedik. Bütün restoranlarda fiyatlar ve lezzetler aşağı yukarı aynı, biz Para Pente'yi seçtik. Menümüzde, Greek Salata, Kalamar, Sardalya ve Ouzo vardı. Her şey çok lezzetli ve tazeydi. Sahibiyle birer bardak Ouzo eşliğinde hoş sohbet yaptığımız keyifli bir akşam oldu. 
Para Pente
Vathi'de gece hayatı çok canlı. Kefalopoulou üzerinde, Gagou Plajı yönünde sıralanmış güzel gece kulüpleri var. Denize sıfır, harika bir manzaraya karşı, sabaha kadar, güzel müzik dinleyip, bir şeyler içebilirsiniz. Favorimiz Mezza Volta. 
Mezza Volta
Ano Vathi (Old City) 

Ano Vathi Kasabası, adanın merkezinin kuzeydoğusunda ve tepede yer alan "eski şehir" bölgesi. Epey tepede bulunduğundan, yokuşu taksiyle çıkıp, dönüşte ara sokaklardan yürüyerek inmek en güzel gezme şekli.


Pithagorio (Pythagorion)

Pithagorio kasabası Vathi'den 14 km uzaklıkta şirin bir kıyı kasabası. En kolay ve makul ulaşım yolu olan otobüs, ada halkı ve turistler tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Otobüs terminali Vathi'nin ünlü Aslanlı Meydanı'na çok yakın, ikinci liman tarafına doğru yürüyerek terminale kolayca ulaşılıyor.

Pithagorio (Pisagor) Kasabası adını, burada doğan antik çağın ünlü matematikçisi Pisagor'dan alır ve şehrin en güzel limanına ve kale kalıntılarına sahip görülmesi gereken bir bölgesidir. Limanın sonundaki Pisagor Heykeli ve tepede yer alan Efpalinian Tüneli (su boru hattı) görmeden geçmek olmaz.

Biz vaktimiz kısıtlı olduğundan gidemedik ama Kokkari de Pythagorion gibi turistlerin en çok tercih ettiği ve en beğenilen kasabalarından biri. 
Pisagor Kasabası

Yunanlıların kafelerde, sokaklarda, kısaca her yerde günün her saati severek tükettikleri Frappe çılgınlığına biz de uyduk:) "Frappe" (hazır kahvenin soğuk içilen şekli) çok sert olmasına rağmen saatlerce içilebiliyor. "Crema Freddo" ise biraz daha yumuşak, kremalı ve çikolata parçalı olduğundan benim favorim :)
Crema Freddo
Buarada bilekliğim de Samos'tan. Merkezdeki çarşıdan aldım, neredeyse her dükkanda var.  

Adada yine bir başka sevdiğim atıştırmalıklardan biri de "Ispanaklı Tart". Çıtır çıtır, bol ıspanaklı lezzetli mi lezzetli bir börek. 

Ispanaklı ve Peynirli Tart
Son olarak, adadan ayrılmadan neler alınabilir? 

Bütün hediyelik eşya satıcılarında bulabileceğiniz "Pisagor Bardağı"ndan ve tatlı Samos şarabından almanızı tavsiye edebilirim.
 

You Might Also Like

3 yorum

  1. Kıbrıs tatilinizde nereleri görmeniz gerekiyor, Kıbrıs’ta gezilecek yerler nereler, en meşhur bölgeler nerede diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Kıbrıs gezilecek yerler rotanızı bizimle birlikte oluşturabilirsiniz.
    http://www.otelkibris.com.tr/gezilecek-yerler/ #otel #kıbrısotel #tatil

    YanıtlaSil
  2. Salon tipi klimalar özellikle güçlü fan sistemleri sayesinde mekanlarda homojen hava dağılımını sağlama özellikleri ile bilinir. Standart olarak ek ısıtıcı takviyelidirler.
    Daha Fazla Bilgi İçin Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima/ev-ofis-klimalari/salon-tipi-klima/
    #Salontipiklima #salontipiklimafiyatları #mitsubishisalontipiklima

    YanıtlaSil
  3. Kapalı alanlarda en uygun klima modellerinden biri olarak bilinen yer tipi klimalar, değişen kapasiteleri ile her mekan için özel olarak kullanılmaktadır.
    Daha Fazla Bilgi İçin Lütfen İnternet Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima/ev-ofis-klimalari/yer-tipi-klima/
    #yertipiklima #yertipiklimafiyatları #mitsubishiyertipiklima

    YanıtlaSil