Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

Nisan'da Sakız Adası, Nerde Ne Yedik?

By 08:54 , ,


Her ne kadar denizin tadını çıkartmak, güzel plajları tek tek gezmek bir tatilden beklenebilecek en güzel şeyler olsa da, biz Sakız Adası’na Nisan’da gittik. Denize girilir mi? Evet, öğlen saatlerinde hava gayet sıcak ve güneş etkili olduğundan girilebilir ama tabiki yaz gibi uzun süren bir plaj keyfi için mevsim biraz serin kaçıyor. Ama araba kiralayıp oradan oraya bunaltıcı bir sıcak olmadan gezmek için ideal bir mevsimdi Nisan.

Bol bol araba kullanarak geçen yolculukta hangi albüm dinledik? Monica Molina Autorretrato (2007)

Nerede Kaldık? Chios Rooms. Çok sevimli ve samimi bir yer. Ortak kullanım bir mutfağı var. Çayı, kahveyi alıp mutfak sohbeti yapmak için keyifli bir ortam. Ayrıca otel sahibi Dan ile sabah sohbetleri çok keyifli ve eşinin her sabah otel misafirleri için yaptığı limonlu kek! Tarifsiz bir lezzet. Gerçekten tadı hala damağımda.


 

                                                          Nerde Ne Yedik?

Bir tatlı tutkunu olarak önce Kronos Dondurma’dan başlayacağım. Sakız Adası’nın en ünlü dondurmacısı, sadece dondurma değil pastaları da çok başarılı.


İlk öğlen yemeğimizi Çeşme’yi karşımıza alarak, denize karşı Ta Delfinya’da yedik. Fiyatlar uygun ve yemekler lezzetliydi. Porsiyonlar da gayet büyüktü. Jumbo Karides, Kalamar, Greek Salata, Papalina ve Alfa Bira seçimlerimizin as ları olmak üzere yanında da birkaç meze; Mastelo Izgara (Adanın yöresel peyniri) ve Cacıki.



Porsiyonların büyük geleceğini tahmin etmediğimizden bir sürü sipariş verince kalan yemeklerimizi tatlı sokak dostlarımızla paylaştık. Siz de oturunca mutlaka yanınıza birkaç tanesi gelecektir, kalan yemekler çöpe gitmesin, onların karınları da doysun. :)


Öğlen yemeğinde Bira tercih edince, Ouzo için akşam için Taverna seçtik. Civarda çeşit çeşit bir sürü tavern var ve hepsi genelde aynı yemek ve mezeleri servis ediyor. Bizim menüde yine Greek Salata, Feta Peynir, Cacıki, Karides ve Kalamar Izgara vardı. Ve tabi Ouzo.


Arabayla kendi başınıza gezmenin en güzel avantajı da istediğiniz köyde istediğiniz zaman durup, gezmek. Bir yerde kahve içmek, başka bir yerde yemek yeme özgürlüğü. Kahveleri Pyrgi’de içtikten sonra öğlen yemeğini Mesta’da yedik. Menümüzde yine Alfa Bira veya şarap, Barbun, Greek Salata ve Kalamar Izgara vardı.


Sakız Adası'ndan neler aldık? Ouzo Kazanitso Stoupakis, Feta Peyniri ve tabiki Sakız Reçeli. Sakız reçelini artık birçok yerde bulabiliyor olsak da, ben özellikle ayvalı olanından almanızı tavsiye derim. Çok lezzetli. Ayrıca portakallı ve turunçlu çesitlerini de yine merkezdeki marketlerde ve küçük bakkallarda bulabilirsiniz. 


Hediyelik ve ya hatıra için birşeyler almak isterseniz Adada bu takılar çok moda. Birçok aksesuar dükkanında çeşit çeşit bu bileklik ve kolyelerden bulabilirsiniz. 
Bileklikler: Merkezden bir takıcıdan. 
Kolye: Mesta'da bir seramik atölyesinden. Ceramic Art Studio, Mesta. 




Bol deniz ürünü tükettiğimiz, bir tatilin sonuna geldik.


Αντίο (Antío) !











You Might Also Like

0 yorum