Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

Şubat'ta Maldivler'de Bir Pazar Gezisi

By 14:33 , ,


Yaklaşık 2 hafta önce Maldivler'deydik. Şubat ayında deniz, kum, güneş her ne kadar keyfimizi yerine getirip içimizi ısıtsa da pek çok kişi gibi biz de "biraz" sıkılanlardanız :) Daha önceden Tayland ve Endonezya'yı görmüş ve çok keyifli vakit geçirmiş olmaktan ötürü bir kıyaslama yapıp Maldivler'e haksız davrandık. Ama tabiki önyargılı olunmamalı, turkuvaz renkli okyanusda yüzmek ve bembeyaz kumlara yatıp keyif yapmak için mutlaka gidip görülmeli, bu keyfe varılmalı. 

Nerede Kaldık? Bizim odamız deniz üstü bungolovlardandı ve yavru bir köpek balığı da hemen yanıbaşımızda bizimle yaşıyordu. İlk günler denize girmeye epey çekindik ama sonra baktık ki bu korku yersiz. Asıl o bizden korkuyor ve biz denize girer girmez hemen ortadan yok oluyordu. 

Mutfakta Neler Var? Maldivler'in mutfağına göz atarsak, "balık" ve "deniz ürünü" ağırlıklı olduğu söylenebilir. Çok çeşitli balık türleri ile karşılaşmak münkün. Ton balığı yemeklerde en çok karşımıza çıkan balık türlerinden.

Bugün Male şehrindeki "Local Market" ziyaretimizden bahsedeceğim. Birçok balık türü, meyve ve sebzeleri burada görebilmek mümkün. Ayrıca balıkların tadına da bakabileceğiniz küçük dükkanlar da var. Mesela kurutulmuş Maldiv balığının tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Maldivler'de Pazar Gezisi

Daha önce de bahsettiğim gibi Maldiv mutfağı ağırlıklı olarak balık ve deniz ürünlerinden oluşuyor. Ton balığı (Tuna Fish, Maldive Fish diyorlar), Küçük Ton Balığı (False Albacore ya da Little Tuna diyorlar), Sarı Yüzgeçli Orkinos (Yellowfin Tuna) en çok karşılaşımıza çıkan balık türlerinden. Kurutulmuş veya tütsülenmiş olarak servis ediliyor. 




Tropikal iklime sahip olan Maldivler'de çeşit çeşit tropikal meyveleri tadabilmek mümkün. 


Hindistan cevizi ve ananas adada en çok karşımıza çıkan yiyeceklerden. Hindistan Cevizi kahvaltı ve yemeklerde çok kullanılıyor. Ayrıca lezzetli, serinletici bir içecek olarak ve çeşitli kokteyllerin yapımında da kullanılmaktadır. 




Adada yetişen sebzelerden bazıları ise renkli biberler, kabak, bal kabağı, patlıcan, turp ve bizdeki bamyayı andıran bir çeşit sebze. 




Maldivler'den Neler Aldık? 

Pazarlardan; fıstık ve ton balığı konservesi. 
Maldivler'in mercan resifi olmasından ötürü çok güzel mercan takılar bulabilmek mümkün. Maldivler'e özgü takılar; Mercan bileklik, köpek balığı dişi kolyesi ve bir de hediyelik eşya olarak, pareo, batik bluz, buzdolabı magneti ve deniz kabuğu mum. 





You Might Also Like

0 yorum