Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

Alaçatı Ot Festivali

By 14:07 , , ,


Tatilden döner dönmez işlere boğulunca, ancak yazmaya fırsat bulabildim. Geçen hafta sonu 5. Alaçatı Ot Festivali'ndeydik. Her bahar, doğanın uyandığı, bin bir çeşit otun etrafımızda yeşerdiği bu dönemde, Nisan'da yapılıyor bu festival. 2010 yılından beri gerçekleşen festivalin bu sene yine dolu dolu 4 günlük bir programı vardı. Yemek atölyeleri, doğa yürüyüşleri ve birbirinden  yaratıcı otlu yemeklerin sunumu ile Alaçatı'da baharın gelişi doyasıya kutlandı.

Her Cumartesi kurulan Alaçatı pazarının yiyecek zenginliğini, samimi ve güler yüzlü pazarcılarını bilmeyen yoktur. Biz de Cumartesi, pazara uğradık ve binbir çeşit otların arasında kendimizi kaybettik.


Alaçatı pazarından birbirinden güzel ot manzaraları




Ot Festivali ile birlikte Alaçatı'da yaz sezonu açılmış gibiydi. Her yer hareketlenmiş, kafeler, restoranlar, dükkanlar kapılarını açmıştı. Yaşasın en sevdiğim mevsimler ardı arkasına geliyor! :) 

Alaçatı'da her yer çok keyifli olsa da benim gezmekten en keyif aldığım, içimi açan, mutluluk veren iki favori dükkanım;

1. Mücella. Bu dükkandaki herşey el emeği, herşey çok renkli. İçeri girince insan neye bakacağını şaşırıyor, ne alsam diye karar veremiyor. Ben bir Mickey delisi olarak, dolabıma lavanta kesesi aldım şimdilik. Bir sonraki ziyaretimde kendimi durduramayıp herşeyden alabilirim. :)



2. PopAlaçatı'ya gelmişken, Vintage eşyalar, pop tasarımlar ve eski hatıralarla dolu olan bu dükkana uğramadan dönülmez. Pop her ne kadar müze gibi görünse de, buradaki eşyalar satılık. Hem çocukluk anılarınızı tazelemek için hem de birkaç Vintage parça edinmek için Pop dört dörtlük bir adres. Ben her geldiğimde mutlaka bir ziyaret yapıyorum. 





Bahar güzeldir...
Ardından da yaz...

Hoşçakalın!

You Might Also Like

1 yorum

  1. Alaçatı yemekleri, Türk ve Rum kültürünün etkisi ile şekillenerek günümüzün en güzel mutfaklarından birini oluşturuyor. Kaynak bilgisi için;
    http://www.alacatiotel.com.tr/yeme-icme-gece-hayati/

    YanıtlaSil