Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

4 Mayıs Pazar, Sokak Bizim Sinop

By 03:00


Ayda 1 Gün Sokak Bizim Sinop'ta!

Benim de gönüllüsü olduğum Sokak Bizim Derneği dün Sinop'ta 2. etkinlğini düzenledi. 

“Sinopale – Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinliğinin ilki 13 Nisan 2014 Pazar günü Sinop Alaaddin Keykubat Caddesi ve Müftülük Aralığı’nda gerçekleşmişti, 4 Mayıs 2014 Pazar günkü ise Okullar Caddesi'nde yapıldı. Küçük büyük herkesin sokağı yaşamanın tadına vardığı etkinliğe ilgi büyüktü. Resim ve çiçek ekme atölyesi, sokağı örelim gibi yoğun bir programa sahip etkinlik sayesinde katılımcılar, arabaların işgal etmediği bir sokakta keyifli bir gün geçirdiler. 



Her ay seçilen bir Pazar günü gerçekleştirilecek ‘Ayda Bir Gün Sokak Bizim’ etkinlikleri kapsamında yerel yönetim ile işbirliği içinde belirlenen sokaklar; belirli saatler arasında otomobil trafiğine kapatılarak yayaların, bisikletlilerin, engellilerin kullanımına açılıyor. Sinop Belediyesi’nin desteği ile Sokak Bizim Derneği ve Avrupa Kültür Derneği tarafından organize edilen “Sinopale – Ayda Bir Gün Sokak Bizim” etkinliği Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştiriliyor. 



Sizleri de sokak kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için ayda bir gün olsun Sinop'a “Sokak Bizim” demeye bekliyoruz. 

Etkinlikler yazın da devam edecek. 

Bilgi için:



Program: Çocuklarla Resim Atölyesi Helesa Perküsyon Atölyesi Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası Konseri Sokak Oyunları (Seksek, yakartop, vs.) Yoga-Pilates Mahalle Sofrası Çiçek ekme atölyesi Açık Mikrofon Tavla Turnuvası Tiyatro Atölyesi Bisikletli yaşama için bisiklet üzerinde, Sokağı Örelim

You Might Also Like

0 yorum