Ilgın Niron

Biraz Yemek, Biraz Tasarım

18-19 Ekim Lüfer Bayramı'nın Ardından

By 12:57 ,


Bildiğiniz gibi lüfer sezonu açıldı. Geçtiğimiz hafta sonu Kuzguncuk'ta, İstanbul'un ve boğazın simgelerinden olan lüferin mucize lezzetlerini tatmak ve bilinçsiz avlanmaya karşı farkındalık yaratmak için Lüfer Bayramı'nı kutladık.

Tridea Productions, "Bu Tutmuş, Bu Pişirmiş, Bu Yemiş"

Slow Food/Fikir Sahibi Damaklar 'ın 2010 yılında başlattığı İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın kampanyasının devam kampanyası olarak başlatılan Lüfer Bayramı, 2011 yılından beri her yıl Ekim ayının 3. haftasında Cumartesi günü kutlanıyor. Bu sene, 4. Lüfer Bayramı, 18-19 Ekim tarihlerinde 
Lüfer Bayramı Kuzguncuk Etkinlik Haritası
Bayramın ilk günü olan Cumartesi günü tam etkinlikler başlamıştı ki öğlen saatlerinde şuursuz bir balıkçının Kuzguncuk'ta bağırarak çinekop satması mahalleye bomba gibi düştü. Kısa sürede balıkçı duyarlı katılımcılar tarafından Kuzguncuk'tan hemen uzaklaştırıldı. :)

Gelelim cumartesi günü etkinliklerine; İstanbul'un En Baba Lüferi Yarışması, ödül töreni ve açıkarttırması. Açıkarttırmaya 40'a yakın balık katıldı, bu da bugüne kadar ki en yüksek sayıymış. 
İstanbul'un En Baba Lüferi Yarışması. Fotoğraflar: Slow Food/Fikir Sahibi Damaklar Facebook
Pazar günü etkinlikleri ise, İstanbul'un Çocukları ve Balıkları Resim Atölyesi, Basmatik Lüfer Bayramı Resim Yarışması ve Sokak Bizim ile Kuzguncuk Sofrası idi. 

Resim Atölye ve yarışmaları çocuklarda eğlenceli bir farkındalık yaratırken, Kuzguncuk sofrası da herkesin mutfaktaki yaratıcılığını konuşturduğu bir lezzet cümbüşüne dönüştü. 
Basmatik Lüfer Bayramı Resim Yarışması. Fotoğraflar: Slow Food/Fikir Sahibi Damaklar Facebook
İstanbul'un Çocukları ve Balıkları Resim Atölyesi. Fotoğraflar: Slow Food/Fikir Sahibi Damaklar Facebook 
Kuzguncuk Sofrası
Gastronomika'dan Taze Lüfer Turşusu
İki gün boyunca Kuzguncuk'daki çeşitli etkinliklerle birlikte İstanbul'un bazı lokantaları da Lüfer Bayramı süresince menülerine lüferli tarifler ekledi. Restoranların listesine ve menülerine göz atmak isterseniz. 
https://www.facebook.com/istanbulunLuferBayrami/events

Basmatik Lüfer Bayramı çantaları
Kapanışı Defne Koryürek'in çok sevdiğim "Balık sürüler halinde birbirini kovalayarak geçerdi İstanbul'un içinden" cümlesiyle yapıyor, tüm lüfer bayramı fotoğrafları için Slow Food Türkiye/Fikir Sahibi Damaklar 'ın sayfasına bir göz atmanızı tavsiye ediyorum. 

Fikir Sahibi Damaklar Sayfası: http://www.fikirsahibidamaklar.org
Slow Food Türkiye/ Fikir Sahibi Damaklar Facebook Sayfası:  https://tr-tr.facebook.com/fikirsahibidamaklar

İstanbul lüfere hasret kalmasın! 

Bencil Dükkan

#luferbayrami #lüferbayramı #kuzguncuk #fikirsahibidamaklar #slowfoodturkiye #refikabirgul #gastronomika #sokakbizim #iyikido


You Might Also Like

1 yorum

  1. Türkiye’nin kayak merkezi Uludağ’da onlarca otel bulunmaktadır. 1. Ve 2. Oteller bölgesi olarak adlandırılan turizm yörelerinde, zirveye yakın yerde konumlanan tesislerin çoğunda farklı mesafelerde pistler de mevcuttur. http://www.uludagoteller.com.tr/uludag-otelleri/ #uludağ #oteller #uludağoteller

    YanıtlaSil